ISTUNTAVALMENNUS

Kiertävä istuntavalmentaja Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomen alueella

Tasapainoinen istunta on koko ratsastuksen perusta

 

Huomautteleeko ratsastuksen ohjaaja jatkuvasti niistä romahtaneista kyljistä, kropan kippaamisesta etu- tai takakenoon, jaloilla puristelusta, jännittyneistä hartioista tms.? Onko tavoitteesi oppia ratsastamaan mahdollisimman vähäeleisin ja pehmein avuin ja syventää kommunikaatiota hevosesi kanssa?

Varmasti jokainen meistä tekee parhaansa ja haluaa istua hevosen selässä oikein häiritsemättä hevosta. Haaste on kuitenkin siinä, että kehomme on tottunut tietynlaisiin asentoihin, jolloin mekaanisesti epätaloudellisten asentojen tiedostaminen on vaikeaa. Huonosta asennosta on tullut meille normaali, emmekä tiedosta tästä aiheutuvaa jännitystä kehossamme.

Istuntavalmennukseni ja istuntapainotteiset ratsastustuntini perustuvat kehotietoisuuden ja kehonhallinnan parantamiseen. Autan ratsastajaa tunnistamaan kehossaan asioita ja annan työkaluja biomekaanisesti parempien asentojen löytämiseen ja ylläpitämiseen. Kun ratsastaja istuu hevosen selässä tasapainoisesti ja vakaasti, myös hevonen pystyy liikkumaan tasapainossa ja oikein. Ylimääräisen liikehdinnän ja puristelun vähentyessä kommunikaatio hevosen kanssa paranee ja voit hymyssä suin nyökytellä kommenteille: "Sinähän vain istut siellä ja hevonen tekee kaiken työn!" ;)

Valmentajasi

 

Olen Eija Viinikainen, jyväskyläläinen istuntavalmentaja, hevoshieroja, personal trainer ja life coach. Työskentelen kiertävänä istuntavalmentajana ja -ohjaajana ensisijaisesti Keski-Suomen alueella ja sovittaessa myös muualla Suomessa. Valmennukset toteutetaan asiakkaan omalla hevosella kotitallillanne ja valmennukseen voi osallistua kaikki kiinnostuneet tasosta ja lajista riippumatta.

Kiinnostus istunnan biomekaniikkaan heräsi hevoshierontatyön kautta huomattuani, miten paljon vahinkoa ratsastajan virheelliset asennot aiheuttavat hevosen lihaksistolle. Vinolla ratsastajalla on vino hevonen ja notkoselkäisellä ratsastajalla notkoselkäinen hevonen. Hieronta on vain laastari, mikäli ratsastaja ei tee korjausliikkeitä oman istuntansa tasapainottamiseksi.

Istuntavalmennuksessa ja istuntapainotteisilla ratsastustunneilla käytän paljon erilaisia mielikuvia, joiden avulla ratsastajan on helpompi hahmottaa ja kokeilla erilaisia asentoja. Autan ratsastajaa myös käsin ohjaamalla ja erilaisten apuvälineiden, kuten jumppapallon, kuminauhojen, stressipallojen tms. avulla tunnistamaan kehostaan kireyksiä ja jännitystä sekä havaitsemaan, miltä oikeaoppinen asento kehossa tuntuu.

Koulutus: Personal trainer, LCF Life coach, Hevostalouden ammattitutkinto/hevoshieroja, Centered riding-ohjaaja, Cwc- istunnan biomekaniikka, Alexander-tekniikan perusteet

Haluatteko järjestää tallillenne kurssipäivän, joka sisältää istuntavalmennuksen lisäksi esimerkiksi ratsastajan oheisharjoittelua ja/tai tunnetaito- ja mindfulness-harjoituksia?

Laita minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja suunnitellaan yhdessä sopiva kokonaisuus!

Mitä saat istuntavalmennuksesta?

 

Ensimmäiseen valmennuskertaan on hyvä varata n. tunti ylimääräistä aikaa ratsastuksen lisäksi, sillä haluan aloittaa kaikkien kanssa syventävämmällä teoriaosuudella. Seuraavilla kerroilla sisällytän teoriatiedon valmennuksen oheen.

Valmennuksesta saat:

  • Opit tunnistamaan omat puolierosi, totutut asennot ja tavan käyttää kehoasi
  • Saat konkreettisia työkaluja oman istunnan havainnointiin ja korjaamiseen, jotta prosessi jatkuu myös itsenäisillä ratsastuskerroilla sekä muualla arjessa, kun et ole hevosen selässä
  • Opit hyödyntämään omaa mieltäsi ja tunteitasi hevosen kanssa kommunikointiin

Lopputuloksena kehotietoisuutesi ja kehonhallintasi paranee sekä keho-mieli-yhteys syvenee. Kommunikointi hevosen kanssa on helpompaa ja selkeämpää, jolloin teet vähemmän, mutta saat enemmän.

HINNASTO

Alapuolelta löydät tiedot hinnoittelusta. Matkakulujen lähtöpiste lasketaan osoitteesta Saarijärventie 112, Jyväskylä.

Maksutavat: käteinen, korttimaksu, mobilepay, lasku (laskutuslisä 2,5 €/lasku) sekä Smartum, E-passi, Eazybreak ja Virike-edut

Ota rohkeasti yhteyttä puh. 040-504 8006 tai [email protected]. Työn luonteen vuoksi viestillä tavoittaa parhaiten.

ISTUNTAVALMENNUKSET

Valmennukset toteutetaan asiakkaan kotitallilla omalla hevosella. Osallistua voi kaikentasoiset ratsastajat lajista riippumatta. Ratsastaja vastaa mahdollisista kentän tai maneesin käyttökuluista.

 

Yksityistunti

60 €

Hintaan sisältyy:

  • 60 min istuntavalmennus ratsain
  • Teoriaa sekä kuivaharjoituksia ilman hevosta

Matkakulut 0,50€/km. Hintoihin sisältyy alv 24%.

2 ratsukon valmennus

40 €/ratsukko

Hintaan sisältyy:

  • 60 min istuntavalmennus ratsain
  • Teoriaa sekä kuivaharjoituksia ilman hevosta

Matkakulut 0,50€/km jaettuna osallistujien kesken. Hintoihin sisältyy alv 24%.

3-4 ratsukon valmennus

30 €/ratsukko

Hintaan sisältyy:

  • 60 min istuntavalmennus ratsain
  • Teoriaa sekä kuivaharjoituksia ilman hevosta

Matkakulut 0,50€/km jaettuna osallistujien kesken. Hintoihin sisältyy alv 24%.