RATSASTAJAN VATSATREENI-VERKKOVALMENNUS

Vahva keskivartalo - vahva istunta

RATSASTAJAN KESKIVARTALON VOIMA - MIKSI TÄMÄ ON TÄRKEÄÄ JA MITEN SITÄ KANNATTAA TREENATA?

 

Sambaava lantio, vispaavat kädet, heiluvat jalat, jännittynyt ylävartalo, puristavat polvet... Tässä muutama esimerkki siitä, ettei keskivartalossa ole riittävästi voimaa. Keskivartalon voimaa tarvitaan mm. hevosen liikkeisiin mukautumiseen, liikkeen lisäämiseen ja kokoamiseen sekä hevosen ratsastamiseen peräänantoon. Vahva keskivartalo auttaa hevosta liikkumaan "oikeinpäin" ja ratsastajaa ratsastamaan hienovaraisin, huomaamattomin avuin.

Vatsarutistukset, istumaan nousut ja erilaiset kuntosalilaitteilla tehtävät vatsalihasliikkeet eivät ole ratsastajalle kovinkaan hyödyllisiä liikkeitä. Niillä voidaan saada kyllä näyttävä sixpack, mutta ratsastuksen kannalta tästä ei ole hyötyä. Pahimmillaan nämä liikkeet kohdistuvat vatsalihasten sijaan lonkankoukistajiin kiristäen niitä entisestään, mikäli syvät vatsalihakset ja keskivartalon hallinta ei ole kunnossa. Siksi on tärkeää edetä vaiheittain, vahvistamalla ja aktivoimalla ensin syviä lihaksia ja edetä sen jälkeen vasta varsinaiseen toiminnalliseen voimaharjoitteluun.

Filosofiani valmennuksissa on toiminnallisuus eli mitä ominaisuuksia laji vaatii käytännössä. Ratsastajan vatsatreeni on erityisesti ratsastajille suunniteltu 4-tasoinen progressiivisesti etenevä toiminnallinen vatsatreeniohjelma, jonka avulla rakennat vahvat keskivartalon lihakset ja parannat istuntaasi. Ensimmäisillä tasoilla keskitymme syviin tukilihaksiin ja keskivartalon hallintaan, jonka jälkeen lisäämme vaiheittain erilaisia toiminnallisia harjoituksia, kuten tempon ja suunnan vaihteluita, hallintaliikkeitä ja paljon muuta. 

Vaikka tämä ei ole varsinaisesti istuntakurssi, valmennukseen on myös sisällytetty istuntaharjoituksia, joiden avulla saat keskivartalon voiman vietyä myös ratsastukseen. Mikäli ratsastajan asento ei ole biomekaanisesti oikea, ei keskivartalon voimantuottoa saa kunnolla käyttöön. Opit kurssilla korjaamaan asentoasi sekä löytämään keskivartalon lihasten oikeanlaisen käytön ratsastuksessa.

Miksi toiminnallista vatsatreeniä? 

Vielä vähän teoriaa. Toiminnallinen treeni tarkoittaa tarkoituksen mukaista treeniä, eli tehdään sellaisia asioita, joita tarvitaan tietyssä fokusoidussa toiminnassa. Tämä vatsatreeniohjelma on siis suunniteltu täysin ratsastajan tarpeisiin ajatellen sitä, millaisia ominaisuuksia halutaan kehittää lajitaitoja silmällä pitäen. 

Kehittyäkseen ratsastajana, ratsastaja tarvitsee vahvat asentoa ylläpitävät tukilihakset. Kun tämä on kunnossa, voidaan lähteä turvallisesti kehittämään keskivartalon voimantuottoa eri tempoilla ja eri suuntiin sekä hakea hallintaa liikkeiden pysäytyksillä sekä erilaisilla stabilointiliikkeillä. 

Ratsastajan vatsatreeni-valmennuksessa edetään nousujohteisesti nämä asiat huomioon ottaen. Kurssin harjoitusten avulla aktivoidaan syviä tukilihaksia, parannetaan kehonhallintaa sekä rakennetaan räjähtävää voimantuottoa, liikehallintaa ja staattista voimaa. Näitä ominaisuuksia tarvitsemme pystyäksemme vastaamaan 600-kiloisen pakoeläimen liike-energiaan myös yllättävissä tilanteissa, jotka ovat varmasti jokaiselle hevosihmiselle tuttuja 😉

Valmentajasi kurssilla

 

Olen Eija Viinikainen. Asun Jyväskylässä, minulla on oma hevonen pihattotallissa ja ratsastusta olen harrastanut yli 30 vuotta. Ammatiltani olen hevoshieroja, istuntavalmentaja, personal trainer ja LCF Life coach.

Valmennuksessa yhdistyy kaikki matkan varrella keräämäni osaaminen. Ohjelma perustuu kunnon kehityksen fysiologiaan ja lajinominaisiin tarpeisiin sekä istunnan biomekaniikkaan. Monia kurssin harjoituksia lähestytään life coachingista tuttujen mielikuvaharjoitusten kautta. Hierontatyössä olen valitettavan paljon nähnyt, mitä ratsastajan vinoudet tai huono asento aiheuttavat hevosen keholle. Voit kuvitella selkääsi epätasapainoon pakatun painavan repun, jota kannat tunteroisen selässäsi. Paikat kipeytyvät varmasti! Ratsastajan kehonhallinnan ja istunnan parantumisen myötä autamme myös hevosystäviämme, kun opimme myötäämään hevosen liikkeisiin ja istumaan selässä häiritsemättä hevosta. 

Olen apunasi koko valmennuksen ajan, mikäli kaipaat neuvoja ja vinkkejä harjoituksiin. Voit lähettää minulle sähköpostitse kysymyksiä tai vaikka videoita analysoitavaksi omasta tekemisestäsi. Autan todella mielelläni!

Lämpimästi tervetuloa mukaan valmennukseen!

Lisää tietoa minusta

Kurssin sisältö:

  • Helppokäyttöinen verkkovalmennusalusta.
  • 4-tasoinen nousujohteisesti etenevä toiminnallinen treeniohjelma kirjallisin ja videoiduin ohjein.
  • Istuntaharjoitukset kuivaharjoitteluna ilman hevosta sekä ratsain. Opit tunnistamaan, miltä erilaiset virheasennot tuntuvat sekä mitkä lihakset tulisi ratsastaessa olla aktiivisena ja mitkä ei.
  • Suurin osa harjoituksista tehdään kehonpainolla, osaan harjoituksista tarvitset jumppapallon.
  • Materiaalit pysyvät käytössäsi, joten voit edetä täysin omaan tahtiisi ja palata aiheisiin aina uudestaan. Maltti on valttia ja joidenkin tasojen harjoitukset voivat vaatia enemmän harjoitteluaikaa kuin toiset.
  • Sinulla on käytössäsi valmentajan tuki, mikäli jotkut asiat tuntuvat haasteellisilta tai herää kysymyksiä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Käytämme maksutapana Stripen turvallista ja suojattua korttimaksua. Laita rohkeasti viestiä, mikäli sinulla heräsi kysymyksiä valmennuksesta: [email protected]

Ilmoittaudu mukaan!

89 €

Valmennuksen sisältö:

  • 4-tasoinen toiminnallinen vatsatreeni
  • Istuntaharjoitukset maastakäsin sekä ratsain
  • Etene täysin omaan tahtiin
  • Valmentajan tuki
Siirry maksamaan